Adhd/Add
 
 
Doel van coachen: ADHD/ADD voor je laten werken.

De diagnose ADHD geeft inzicht in een aantal gedragingen die mensen met deze diagnose met elkaar gemeen hebben. Vaak geeft dit in de naaste omgeving van de persoon en voor de persoon zelf vele uitdagingen om het gedrag te hanteren/beheersen en vooral 
te begrijpen.

Uitingen als: weinig concentratie, prikkel gevoelig, impulsief gedrag en snel afgeleid zijn; een aantal gedragingen die mensen als vervelend, beperkend en storend ervaren.

Uitingen als: veel dingen tegelijk kunnen, op meerdere sporen kunnen denken, creatieve geesten en energiek worden zelden benoemd, terwijl dit ook onderdelen zijn van de mogelijkheden van de cliënt.

Hoe:
Mijn coaching bestaat uit onderscheid maken tussen wat voor je werkt en wat tegen je werkt.
Hoe kun je datgene in jezelf naar boven halen zodat je ervaart wat het is om met een kwaliteit te leven i.p.v met een beperking?
Eerst gaan we duidelijk maken wat je anders wil en/of wat je wilt verbeteren en uitdiepen. Dit schrijf ik op in een actieplan en met dat plan gaan wij aan de slag.
Iedere bijeenkomst evalueren we wat we hebben gedaan en maken we de afspraak voor de volgende keer. Dit zet ik op papier en zo wordt snel zichtbaar waar de verbetering en verandering zit.
Het meest belangrijke is natuurlijk dat jij zelf ervaart wat er anders en/of verbeterd is.
Coaching kan plaatsvinden naast andere behandelingsvormen, zoals medicatie of psychotherapie.

Werkwijze:
Aanbrengen van structuur in het dagelijkse leven en praktische hulp zoals:
	• Agenda bijhouden
	• Plannen en duidelijkheid scheppen in je naaste omgeving.
	• Directe begeleiding op elke gewenste situatie.

De optimale leermethode voor jou uitzoeken. Iedereen heeft zijn unieke strategieën en het is zeer handig deze te kennen om er zo optimaal mogelijk gebruik van te maken. 
Ook het werken via het actieplan maakt dat het doelgericht en helder wordt waar je aan werkt en zo beter kunt uitvinden wat nu een plezierige manier voor jou is om te ontdekken en leren.

Hanteren en doseren van energie. 
Door middel van verschillende methodes leer ik je energie voor je te laten werken om zo beter in staat te zijn de controle over jezelf te ervaren .
De mogelijkheid is dan ook om mee te gaan naar situaties die uitdaging vraagt om ter plekke te coachen ,denk bijvoorbeeld aan gesprekken op de werkvloer  of school of aan gesprekken/situaties met anderen die je lastig vind.

Diverse methodieken gebruik ik om op de beste manier af te stemmen op jou persoonlijke situatie:
	• Voetreflextherapie 
	• Sociaal panorama
	• Andere methodieken gebaseerd op NLP
	• Mijn ervaring uit jarenlange ervaring in de sector met jongeren
       en ouderen zowel verstandelijk minder begaafde als normaal
       begaafde en hoog begaafde volwassenen.

Ik begeleid je bij jou thuis en soms vraag ik om naar de vestigingsplaats van Eyecoaching zelf te komen. De begeleiding verloopt altijd in overleg en in samenwerking tussen mij, jou, en eventueel met direct betrokkenen (ouders, belangenbehartigers , partners etc.)
Als je al hulp hebt van een psycholoog of andere therapeut werk ik ook met hem/ haar samen.

Wie:
Ik werk met Iedereen die zich herkent in het patroon van AD(H)D. Mijn specialiteit ligt bij de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder.

Veel mensen met AD(H)D ervaren ook andere klachten, bijvoorbeeld:
	• depressie,
	• angsten,
	• dyslexie,
	• niet functioneren op het werk/ school,
	• relatieproblemen,
	• borderline,
	• pdd-nos.

Dit wordt in de psychiatrie 'comorbiditeit' genoemd en dan heb je dus meer dan één diagnose. Voor Eyecoaching zijn die dingen niet los van elkaar te zien en we coachen vanuit de gedachte dat alles met elkaar in verband staat. En dus zul je ook zien dat als je met je ADHD-klachten aan de slag gaat en verbeterd,  de ervaring over de andere klachten ook verbeterd.
“Als je denkt dat iets
niet kan heb je gelijk,
als je denkt dat iets wél
kan heb je ook gelijk”.